Nederland Bulwijn.nl Belgian: Bulwijn.be Bulwijn.be
ALL OVER EUROPE
Quick and safe delivery

Review KOTTA 299 Merlot 2009, Wijngekken

KOTTA 299 MERLOT 2009

Commentaar en recensie van Wijngekken.nl:

Uitstekend, met veel karakter!

Deze Merlot heeft 8 maanden houtrijping in nieuwe Franse en Amerikaanse eiken vaten ondergaan. Het alcoholpercentage is 14 procent. De wijn voor gebruik even een uurtje beluchten en dan….

Een donkere en dieprode kleur. Vol in de rand.
Een goede open neus: kersen, wat leer, donkere pruimen, kaneel, lijm en aards. Intense geur, wat gestoofd.
Op de tong vol en robuust. Peper, kruiden en ontbijtkoek. Dik zwart fruit van bramen. Cacao en koffie. Tanninerijk en droog, maar er staat veel fruit tegenover
Een volle, intense wijn. Dit is een stevige jongen/krachtpatser die zijn mannetje staat.  De culinaire suggesties op de site van Bulwijn.nl lijken mij uitstekend te passen bij deze wijn.

Lovico Suhindol is een wijnbedrijf wat al sinds 1909 bestaat. Het bedrijf produceert wijnen uit traditionele en inheemse rassen. De wijngaarden uit de Kotta 299 serie staan op de vulkanische grond van de uitgedoofde vulkaan Suhindol. Een bodem, rijk aan mineralen, die uitstekend geschikt is voor wijnbouw. De heuvel Suhindol is het hoogste punt van de Donau-vlakte. Net onder de top, op de 299 centimeter, liggen de wijngaarden van de “Kotta 299

Naar de KOTTA 299 Merlot ...       Naar Wijngekken.nl ...

HOW TO PAY

NEW LOWER SHIPPING COSTS
 
NL & BE & DE
≥ 12 bottles - free of charge!
*mixed cases considered as 1 bottle
Featured
Plovdiv in Bulgaria - European Capital of Culture 2019

Plovdiv is the first Bulgarian city to take on the mantel of European Capital of Culture. This beautiful Bulgarian city of Plovdiv is also one of the oldest in Europe. The slogan of the city is 'Antique and Eternal'. Located in south-central Bulgaria, Plovdiv is not only an important administrative, industrial and cultural centre, with many universities, various colleges, institutes and museums, but also the birthplace of lots of great wines.

...
Bulwine goes a step further ...

Copyright ©2020 Bulwine.com
Created by Be Easy Web Design