Nederland Bulwijn.nl Belgian: Bulwijn.be Bulwijn.be
ALL OVER EUROPE
Quick and safe delivery

BIO & Sustainable

 
This text is now being translated from Dutch to English. Excuses for the inconvenience! Check back later.
 

Bulwijn Duurzaam

 

 

Veel consumenten hechten steeds meer waarde aan duurzame productie. Duurzaam betekent millieuvriendelijk, zo min mogelijk belastend of vervuilend voor het milieu. Er worden geen of zo weinig mogelijk chemische bestrijdingsmiddelen gebruikt, ook geen kunstmest, omdat de productie ervan veel energie vraagt. De duurzame landbouw heeft in feite dezelfde werkwijze als de biologische landbouw. En daar staat Bulwijn ook voor! Want dat is immers wat een moderne, bewuste consument vanzelfsprekend vindt. Dat een product afkomstig is van een bedrijf dat extra aandacht besteedt aan duurzaamheid, herkent u aan ons Bulwijn Druurzaam logo. De wijnen waarbij dit logo staat, voldoen 100% aan onze criteria voor duurzame landbouw en productie. Biologisch zonder certificaat dus!

Met of zonder cerificaat?

Duurzame wijnbouw is voor onze producenten al jaren vanzelfsprekend, omdat je van gezonde, rijpe druiven nu eenmaal betere wijn maakt. Een wijnboer produceert dus biologische wijnen zonder of met een certificaat. Een certificaat betekent niets meer dan dat er een keuring is geweest en dat er controle plaats vindt. Bovendien is de certificering vaak een kostbaar en tijdrovend proces. Zonder certificaat betekent bijvoorbeeld dat de wijnboer zeker is van zijn product en dat hij vertrouwd op de wijnhandelaar die zijn product op een juiste manier zal presenteren naar de klanten. De wijnhandelaar zal in dit soort gevallen een verhaal vertellen over de wijn en zo de consument overtuigen van het feit dat het simpelweg een correcte biologische wijn is waarbij alleen een certificaat ontbreekt.

Onze kwaliteits-controle.

Wij kennen onze producenten persoonlijk en bezoeken onze ze zo vaak mogelijk. Iedere jaargang wordt opnieuw geproefd, vaak meerdere keren in de kelder en nadat de wijn gebotteld is. Zo kan het zijn dat jaren worden overgeslagen, maar in ieder geval is elk nieuwe jaargang weer een belevenis. Ook worden wijnen in samenspraak met ons geassembleerd, om ze een eigen Bulwijn touch te geven. 

 

Biologisch (gecertificeerd)

Sinds 1 juli 2010 is er door de Europese Unie een officieel logo wat  aangeeft dat een product gecertificeerd biologisch is. Dit logo staat aangegeven op alle producten die biologisch zijn volgens de Europese wetgeving. Het voordeel is dat alle producten met dit logo binnen Europa en producten die naar Europa worden geïmporteerd voldoen aan de “EU-verordening van biologische producten”

 

 

HOW TO PAY

NEW LOWER SHIPPING COSTS
 
NL & BE & DE
≥ 12 bottles - free of charge!
*mixed cases considered as 1 bottle
WE SEND TO THE UK

UK orders & deliveries
More info here ...

Bulwine goes a step further ...

Featured
Bulgarian wine celebrates International Mavrud Day

Dedicated to one of the oldest and most distinctive Bulgarian grape varieties, the International Mavrud Day aims to introduce you to the world of Bulgarian wine, particularly from Mavrud, and pique your interest in and admiration for Bulgaria's viticulture and winemaking. It also aims to emphasize the remarkable harmony between tradition and innovation that drives modern Bulgarian winemaking, as well as showcase the quality and stylistic diversity of Bulgarian wines.

...
Plovdiv in Bulgaria - European Capital of Culture 2019

Plovdiv is the first Bulgarian city to take on the mantel of European Capital of Culture. This beautiful Bulgarian city of Plovdiv is also one of the oldest in Europe. The slogan of the city is 'Antique and Eternal'. Located in south-central Bulgaria, Plovdiv is not only an important administrative, industrial and cultural centre, with many universities, various colleges, institutes and museums, but also the birthplace of lots of great wines.

...

Copyright ©2022 Bulwine.com
Created by Be Easy Web Design